Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

(068)004-89-17 з 9до 20
(099)006-08-72, (093)805-36-02_


суботу, 29 вересня 2012 р.

Техніка вишивки швом «зерновий вивід»


Техніка вишивки швом «зерновий вивід»

«Зерновий вивід» – це техніка вишивання з допомогою швів, які утворюють діагональні лінії, що складаються з невеликих контурних квадратиків. Шов «Зерновий вивід» зазвичай використовується в комбінації з іншими швами («лічильною гладдю», «виколюванням») в геометричних орнаментах. Кожний стібок контурного квадрата зернового виводу роблять подвійним, тобто накладаючи один на одного натягуючи при цьому нитки тканини. Це призводить до  утворення ажуру.
Шов Зерновий вивід
Шов Зерновий вивід
Техніка вишивання з допомогою шва «Зерновий вивід» наступна. Перед вишиванням потрібно з допомогою петельки закріпити робочу нитку по вертикалі на чотирьох нитках тканини. Потім необхідно вколоти голку у нижній кінець стібка і вивести її у його верхньому кінці – Ви отримаєте перший стібок. Знову потрібно вколоти голку в нижній кінець цього стібка і вивести справа по діагоналі через 4 нитки від верхнього кінця першого подашнего стібка (а). Далі повертають вишивку за годинниковою стрілкою так, щоб перший подвійний стібок опинився в горизонтальному положенні. Вколюють голку в лівий кінець першого стібка і виводять у верхньому кінці другого стібка (б). Потім протягують робочу нитку — буде другий стібок. Знову вколюють голку в нижній кінець другого стібка і виводять через 4 нитки зліва від верхнього кінця другого стібка (в), протягують нитку — виходить другий подвійний стібок.
Усі горизонтальні стібки потрібно виконувати так як перший подвійний стібок, вертикальні — як другий стібок.
Зерновий вивід - схема вишивання
Зерновий вивід - схема вишивання
Потрібно вишити справа наліво по діагоналі вверх 6 горизонтальних і 5 вертикальних стібків. Потім поверніть вишивку і зліва направо по діагоналі вверх зробіть 5 вертикальних і 5 горизонтальних стібків, щоб вийшла зигзагоподібна лінія зернового виводу (див рисунок нижче). Знову поверніть вишивку, повторіть ще один рапорт, як на рисунку. Появляться нижні половинки контуру квадратиків зразка. Вишивку ще раз поверніть і зліва направо, знизу по діагоналі вверх вишийте верхні половинки контуру квадратиків зернового виводу.
Зерновий вивід - узор вишивки
Зерновий вивід - узор вишивки
Далі до кінця вишивають половинки квадратиків справа наліво і, повернувши вишивку, зліва направо. У такий спосіб виконують зерновий вивід в інших геометричних орнаментах.
При підготовці статті була використана книга:
Сорокіна Л. М.
С65 Учись вишивати: Альбом: Пер. з рос.— К.: Освіта, 1991.—79 с: іл. ISBN 5-330-02135-9
Автори рисунків: А.В. Сорокін, Л.М. Сорокіна

Статті:

ПРО ВИШИВАЛЬНИЦЮ ЗНАЄ ВСЯ УКРАЇНА


Немає коментарів:

Дописати коментар