Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

(068)004-89-17 з 9до 20
(099)006-08-72, (093)805-36-02_


понеділок, 24 вересня 2012 р.

5 рекордів встановили на честь української вишиванки


5 рекордів встановили на честь української вишиванки

Вишиванки
VI Фольклорно-мистецький фестиваль «В Борщівському краї цвітуть вишиванки» пройшов на вихідних в Борщеві (Тернопільська область). Під час святкування було представлено рекорди України – найвищу мотанку – Берегиню (13,8 м), найвищу та найширшу жіночу сорочку-вишиванку (10,8 на 13,4 м), найвищу та найширшу плахту, найдовшу та найширшу крайку (тканий пояс – шириною 46 см і довжиною 12,6 м), найбільшу хустину.
Тисячі мешканців Борщівського району з’їхались на фестиваль у вишиванках – як у сучасних, так і зі старовинною вишивкою. Також найрізноманітніші вишиванки – сорочки, блузки, плаття – з різних регіонів можна було придбати на ярмарку. Купити тут вишиту сорочку можна було за суму від кількох сотень до кількох тисяч гривень.
Усі сільські ради району також підготують виставки вишитих робіт – традиційні для свого села. Це рушники, серветки, скатертини, пошивки, доріжки, подушки тощо.
Під час фестивалю діяло містечко майстрів, проходили майстер-класи майстринь-вишивальниць, майстер-класи з гончарства, також усіх присутніх розважали музикант з Тернополя, Львова, Івано-Франківська, Коломиї, Чернівців та із Білорусі.
Співорганізатором заходу виступило управління туризму Тернопільської ОДА.
Як інформував ZAXID.NET, у межах фестивалю «В Борщівському краї цвітуть вишиванки» пройшов фестиваль «Борщ’їв». 45 сільських рад представили на фестивалі борщі, зготовані за особливими місцевим рецептами і пригощали ними гостей фестивалю.
Додамо, у Борщові традиційно місцеві політики варять борщ для частування всіх охочих на центральній площі містечка.

Немає коментарів:

Дописати коментар