Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

(068)004-89-17 з 9до 20
(099)006-08-72, (093)805-36-02_


суботу, 10 листопада 2012 р.

Одяг ORGANIC






Одяг ORGANIC





Чи задумувались ви коли-небудь над тим, що сповідуючи екологічний стиль життя, ви можете вдягати ще й екологічний одяг?







Сорочка чоловіча вишита, екологічно чиста на льоні

Ручна робота. Майстриня - Галина Михайлюк. Тел. 0975518489

Ціна  - 520 грн.




Органічний одяг -- нова можливість одягати улюблені джинси, не завдаючи шкоди шкірі та навколишньому середовищу. Не дивуйтеся -- доведено, що звичайні джинси містять у складі тканини велику кількість токсичних пестицидів та інсектицидів.




Бавовник відомий людині як найбільш натуральне природне волокно. Проте, забруднюючі речовини, які містяться у бавовнику сьогодні, на жаль, займають перші позиції в списку найшкідливіших для людини та природи.


Натомість, органічний бавовник вирощують з використанням методів та матеріалів, які мають найменший негативний вплив на навколишнє середовище. Система органічного виробництва дбає про відновлення та підтримку родючості ґрунту, зменшує використання токсичних та стійких пестицидів та добрив, а також будує біологічно різноманітне сільське господарство. Виробників органічної продукції весь час перевіряють незалежні сертифікаційні організації на предмет використання ними лише дозволених органічною практикою методів виробництва.


Можливість оперативного контролю усіх етапів вирощування та обробки органічного бавовнику на шляху до споживача означає, що останній може бути впевнений у тому, що цей бавовник не містить ГМО, а також, безумовно, токсичних пестицидів у тканинах органічного одягу.


Наскільки важливо, оберете ви сертифіковану органічну бавовну чи ні? Певна річ, ви не вживатимете його в їжу! Чи можна вважати це, причиною, чому це не має бути вашим пріоритетом?! Проблема в тому, що конвенційне вирощування бавовнику передбачає використання значної кількості пестицидів, гербіцидів та мінеральних добрив, в результаті чого ми і отримуємо улюблені всіма джинси.




Перегляньмо пропозиції деяких елітних та менш відомих марок органічних джинсів.


Levi’s запровадила еколінію органічних бавовняних («коттонових», як ми інколи їх називаємо) джинсів у 2007 р. Органічні джинси Levi’s представлені в асортименті найпопулярніших фасонів та розмірів і мають кілька різних нашивок. Джинси, пошиті з 100% органічного бавовнику або значної його частини, мають нашивку «Levi’s Eco».


Kuyichi – голландська компанія, яка намагається зробити процес виробництва якомога екологічнішим та безпечнішим. Джинси Kuyichi шиють з конкурентного перуанського бавовнику. Фермери, які вирощують бавовник, є партнерами компанії, вони беруть участь у вирішенні проблем та отримують частину прибутку.


Джинси Sharkah Chakra дуже вишукані, виготовлені в Індії з зібраного вручну органічного бавовнику, витканого на ручному ткацькому станку. Вони мають цікаве оздоблення та вишивку на кишенях, а також зручну посадку по фігурі, і більш того -- позолочену фурнітуру. У такий спосіб компанія Sharkah Chakra намагається створити «найзеленіші» джинси у світі моди.


ROMP -- британська дизайнерська компанія, яка намагається підкорити Лос-Анджелес, прагне отримати сертифікат Soil Association та сертифікат Global Organic Textile Standard Certified Couture Fashion House. На їхньому веб-сайті можна легко відстежити, де була вирощена сировина, як оброблялася (використання натуральних фарбників та відбілювачів), а також -- де і як було пошито заповітні джинси!


Отже, органічні джинси насправді існують! А яка пара органічних джинсів сподобалася б вам?





Інна Колесник,

Федерація органічного руху України

Немає коментарів:

Дописати коментар