Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

(068)004-89-17 з 9до 20
(099)006-08-72, (093)805-36-02_


неділю, 2 грудня 2012 р.

СВІТОГЛЯД РІДНОВІРІВ


СВІТОГЛЯД РІДНОВІРІВ

Рідновір'я спирається на відмову від будь-яких релігійних канонів та догмат. Якщо замислитися над словом "віра", то на думку Рідновірів, вірити не можна в щось, чого не знаєш напевно. Тому Рідновір'я грунтується не на вірі у Богів, а на вірі Богам. Боги представлені як старші, мудріші безтілесні істоти, яким прийнято довіряти, покладатися на їх особистий і духовний досвід. По-друге, віра Рідновірів, - це знання(Відання) Божественного і Природного, уміння
 їх ділити. І, нарешті, найголовніше - це Вірність заповітам Предків, вірність землі, яка дала тобі життя. Не існує у Рідновірів і певної ієрархії, послідовники віри не зобов'язані брати участь у богослужіннях, наряжати на себе певний одяг. Шанувати Предків у Рідновірів - означає наслідувати їх календар, їх свята, Традиції і Звичаї, носити традиційний одяг. Але навіть звичаї не являють собою суворі, неухильно здійснимі правила. Кожен має право приділяти їм більше уваги, або менше, спираючись на свої бажання. Не обов'язковим є також і шанування якого-небудь лідера, духовного провідника. Кожен може, спираючись на особисті внутрішні бажання, наслідувати будь-яку людину в общині, або ж самому бути лідером. Ніяких підрядних зв'язків в общині немає ("волхв-підволхв-рядовий"). Рідновіри говорять: "Оскільки ми діти Богів по праву народження - немає ніяких перешкод, щоб спілкуватися з ними безпосередньо".
Щоб поспілкуватися з Богами, рідновіру не потрібно йти в храм, або звертатися до когось за допомогою. Немає поняття "глава", "святий" і так далі. Усі рівні і кожен має можливість спілкуватися з Богами безпосередньо, від серця. Проте, існують і Капища. Капище - свого роду святилище, де моляться Богам, говорять з ними. Першим Капищем рідновіра вважається саме його душа, де Боги і живуть. Потім - Природа і природні святилища : місця Сили, Священні камені, джерела, дерева. Безпосередньо храми, створені руками общини не є такими важливими місцями, де можна поспілкуватися з Силами.
Photo: СВІТОГЛЯД РІДНОВІРІВ  Рідновір'я спирається на відмову від будь-яких релігійних канонів та догмат. Якщо замислитися над словом "віра", то на думку Рідновірів, вірити не можна в щось, чого не знаєш напевно. Тому Рідновір'я грунтується не на вірі у Богів, а на вірі Богам. Боги представлені як старші, мудріші безтілесні істоти, яким прийнято довіряти, покладатися на їх особистий і духовний досвід. По-друге, віра Рідновірів, - це знання(Відання) Божественного і Природного, уміння їх ділити. І, нарешті, найголовніше - це Вірність заповітам Предків, вірність землі, яка дала тобі життя. Не існує у Рідновірів і певної ієрархії, послідовники віри не зобов'язані брати участь у богослужіннях, наряжати на себе певний одяг. Шанувати Предків у Рідновірів - означає наслідувати їх календар, їх свята, Традиції і Звичаї, носити традиційний одяг. Але навіть звичаї не являють собою суворі, неухильно здійснимі правила. Кожен має право приділяти їм більше уваги, або менше, спираючись на свої бажання. Не обов'язковим є також і шанування якого-небудь лідера, духовного провідника. Кожен може, спираючись на особисті внутрішні бажання, наслідувати будь-яку людину в общині, або ж самому бути лідером. Ніяких підрядних зв'язків в общині немає ("волхв-підволхв-рядовий"). Рідновіри говорять: "Оскільки ми діти Богів по праву народження - немає ніяких перешкод, щоб спілкуватися з ними безпосередньо". Щоб поспілкуватися з Богами, рідновіру не потрібно йти в храм, або звертатися до когось за допомогою. Немає поняття "глава", "святий" і так далі. Усі рівні і кожен має можливість спілкуватися з Богами безпосередньо, від серця. Проте, існують і Капища. Капище - свого роду святилище, де моляться Богам, говорять з ними. Першим Капищем рідновіра вважається саме його душа, де Боги і живуть. Потім - Природа і природні святилища : місця Сили, Священні камені, джерела, дерева. Безпосередньо храми, створені руками общини не є такими важливими місцями, де можна поспілкуватися з Силами.

Немає коментарів:

Дописати коментар