Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

(068)004-89-17 з 9до 20
(099)006-08-72, (093)805-36-02_


неділю, 30 грудня 2012 р.

У Черкасах Варвара вчила вишивати


У Черкасах Варвара вчила вишивати


Іллюстрація до новини ""
Цього тижня працівники відділу етнографії Черкаського обласного краєзнавчого музею спільно з вишивальницями Черкаського обласного осередку спілки народних майстрів України провели вечорниці з нагоди свята Варвари–вишивальниці, яке відзначали днями.
Завідувачка відділу етнографії Черкаського обласного краєзнавчого музею Вікторія Литовка розповіла, що за легендою Варвара–вишивальниця Ісусу ризи вишивала та жінок давньому мистецтву вишивки навчала. Тому з нагоди свята найкращі вишивальниці нашого міста поділилися секретами та особливостями вишивки на Черкащині. А також пояснили їх символічно–оберегові значення.
Майстрині провели майстер–клас щодо традиційних технік, орнаментів та сюжетів рушників, сорочок, тощо.

– Свято відбувалося з елементами обрядів, характерних для Середньої Наддніпрянщини, пов’язаних зі святом Варвари, коли парубок вдаючись до хитрощів, потрапляв до хати дівки, викрадав вишиту подушку, а повертав лише взамін на вишиту сорочку, – пояснює Вікторія Миколаївна.
Під час свята учасники вечорниць долучились до розучування традиційних різдвяних колядок. Кожен згадав Різдво свого дитинства, а також скуштував святкові страви.

Немає коментарів:

Дописати коментар