Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

(068)004-89-17 з 9до 20
(099)006-08-72, (093)805-36-02_


неділю, 30 грудня 2012 р.

Немає настрою на Новий рік 31 грудня? Святкуйте у... березні!


Немає настрою на Новий рік 31 грудня? 


Святкуйте у... березні!

Немає настрою на Новий рік 31 грудня? Святкуйте у... березні!
Зимові ігри та забави. Фото з архіву сайту maptour.com.ua


Рік Чорної Водяної Змії вступить у силу вже за кілька днів. Змія, як жоден із інших знаків зодіаку, хоче, щоб її зустрічали красиво, але — тихо. Тому зустрічати Новий рік радять у тісному родинному колі, найліпше — вдома. Однак, навіть у колі рідних радять якомога більше блистіти. Тому — гламурно вбрана ялинка, ошатні підсвічники із довгими переплетеними свічками, геометричні орнаменти на скатертинах, “бабусині” коштовності, столове срібло і просто стрази, а ще ліпше все й одразу — ось чим дуже тішитиметься Змія. Однак, не варто вбиратися в одяг, який імітує шкіру плазунів чи крокодилячу — покровителька року може цього не зрозуміти.
Перед початком Нового 2013 року астрологи радять зробити три речі. По-перше, варто відкрити депозит у банку. Змія — матеріалістка, і дуже оцінить бажання відновити або зміцнити фінансову стабільність. Марнотрати не до душі прагматичній Змії, зате тим, хто потроху відкладає на гідну мету, вона обов’язково допоможе.
Обов’язково потрібно помиритися з коханими, рідними та друзями, якщо стосунки були затьмарені сварками і незгодами. Змія дуже не любить скандалів, надаючи перевагу спокою, тому потрібно обов’язково помиритися з близькими та друзями. Причому, перемир’я може бути і тимчасовим. Головне, щоб, коли почуєте бій годинника — ворогів не було у думках і в серці. Лад і гармонія в родині, взаєморозуміння і свято у вузькому сімейному колі точно сподобаються їй більше, ніж галаслива компанія з малознайомих людей, не пов’язаних між собою дружніми чи кровними узами.
Чого Змія точно не потерпить у Вашому домі — то це безладу. Вона — дуже охайна і навіть кілька разів на рік змінює шкіру, тому китайські мудреці радять обов’язково присвятити передноворічний час генеральному прибиранню дому. До 31 грудня слід встигнути вимести і викинути разом зі сміттям, пилом і мотлохом всі невдачі, які траплялися в попередньому році — Дракон буде радий гідним проводам, а Змія — задоволена наданими почестями.

Виглядати гладко
Більшість із дизайнерів радять цього року ретельно дібрати собі гардероб. Чорна Змія  любить обдуманість, неквапливість і виваженість. Тому новорічний стрій має бути ретельно продуманим заздалегідь. Не варто хапати з шафи першу-ліпшу річ. Тим паче, вона може виявитися шерстяною чи “кудлатою”, а для Новорічної ночі-2013 більше пасують вбрання із гладких тканин.
—  Вибір образу для Новорічної ночі залежить від того, де, з ким і як ви плануєте зустрічати Новий рік. Насамперед, одяг повинен бути зручним і практичним, бо Змія, як повелительниця наступного року, любить практичність, цілісність і точність. Отже, якщо ви вирішили зустрічати Новий рік із сім’єю, то жінкам і дівчатам згодяться сукні-чохли довжиною трішки вище колін. Цим ви підкреслите ноги і силует. Також можна одягнути вінтажну сукню “аля 50-ті”, з широким низом і нижче колін. Висока лінія талії візуально видовжить ноги. Буде доречною і довга сукня. Можна поєднати довгу світло-сіру або сіро-бежеву мішкоподібну спідницю або спідницю зі складками з великим теплим дещо темнішим светром, та — в’язаним шарфом. До цього додати унти або чоботи на невисокому підборі, довершити це все помадою червоно-коралового відтінку та об’ємним “шухером” на голові. Можна одягти темні, майже чорні штани, завужені донизу, з сорочкою-тунікою, легкого, рожево-ванільного, не їдкого кольору. Але — жодних лосинів і суконь-тунік! — застерігає дизайнер Артур Єфремов.
— У ресторан чи на вечірній раут можна підібрати довгу сукню пастельних відтінків легкого бежу, карамельної троянди чи глибокого синього, лазурового чи фіолетового тонів, поєднавши його зі срібними вставками чи аксесуарами. Довга чорна шифонова сукня з відкритою спиною буде класичною “родзинкою” вечора. І — макіяж із акцентом на червоні матові губи. Особливо — якщо у вас виразні світло-сірі або світло-зелені очі. Якщо ж ви вирішили вийти на вулицю, подбайте, щоб у вас був хороший кожух. Щоб не лише пасував до плаття, але і не дозволяв вам змерзнути. Підбори-”шпильки” — це гарно, але, якщо вечір плавно переходить у ранок, то, все ж, краще вибрати щось зручніше. Для маскарадного вечора не будуть зайвими об’ємні прикраси у вигляді змій: браслет чи підвіска, яка доповнить корсетне плаття яскраво-синього чи шоколадного кольору.
Значно простіше, на думку дизайнера, одягтися чоловікам. Артур Єфремов радить удома одягти зручні джинси-брюки чорного, темно-коричневого чи синього кольору, і світлий кардиган чи светр на замку. Якщо святкуватимете урочисто, то одягніть темний лаконічний костюм зі світлою сорочкою. Не варто забувати і про хустинку у нагрудну кишеньку, яка має бути під колір сорочки. Однак, не варто обирати нічого рожевого, бузкового, а також — спортивного.
— І — жодної “клітинки” — це вчорашній день, — застерігає дизайнер. — Простий класичний батник або светр кольорів хакі, оликового, темно-зеленого, сіро-коричневого, світло-коричневого. Не забуваємо про толстовки і гольфи! Одягніть, наприклад, косоворотку. Вона чомусь увійшла у моду ще позаторік, але я на жодному з калушан їх не бачив. Брюки мають бути лиш трішки завужені або класичного пошиву. Не одягайте штанів-галіфе. Не забувайте про основні чоловічі аксесуари: годинник, хустинку, ремінь і хороший парфум. Головне — не переборщити з ним!
Немає настрою? Святкуйте у березні!
За модою на новорічний декор — не вженешся. Тому прикраси для ялинки, зроблені власноруч, — також актуальні.
— У моді цього року будуть ялинкові прикраси кольорів наступного року — бірюзового і всіх відтінків зеленого. Цікаво буде прикрасити ялинку якимись однаковими іграшками різних кольорів, розташувавши їх на різних рівнях, наприклад, внизу найтемніші, всередині — світліші, зверху — найсвітліші кульки. Трішки блискучих всіляких штучок і кольорових вогників — і виглядатиме стильно, — каже етнолог і художниця Юля Дацків.
— Власноруч можна виготовити прикраси із тканини,  кольорового картону, скріпок і фольги. Наприклад, — ковзани і санки. Якщо їх розташувати на різних рівнях — виглядатиме прикольно: випробувано власноруч! Але — робота займає чимало часу, і принесе більше радості дітям, аніж дорослим. Тому прикраси “хенд-мейд” — це коли нічим ввечері з дітьми зайнятись. Прикрасить оселю перед Новим роком ялиночка-конус із фетру. Його можна задекорувати намистинами і поламаними сережками, коралями. Така ялинка не обсиплеться, і її можна зробити різних кольорів. А ось щодо вінка на двері — то до нього ставлюся доволі двояко. Він більше заважає, ніж прикрашає. А ще можна придумати панчоху для подаруночків зі старих шкарпеток. Словом, під Новий рік усі ідеї — хороші. Було б бажання і “Гугл”.
Єдине, до чого цього разу не радять вдаватися художники, — це етнічні мотиви. Якось дивним чином ялинка й українська етніка — не поєднуються. Та й, зрештою, етнічні речі, ще й зроблені власноруч — це тривала клопітка праця. Тому, наприклад, вишити новорічну іграшку — можливо, але — нелегко, і займе тривалий час. До Нового року можна не встигнути. Можна придумати і варіації текстильних іграшок, проте, вони, радше, нагадуватимуть пилозбірники.
А ось якщо конче  закортіло етнічного Нового року — не завдавайте собі клопоту сьогодні! Святкуйте у березні. Адже наші пращури святкували Новий рік саме тоді. Заразом, свято символізувало початок весни і пробудження всього живого. Та і ялинка у питомій українській культурі — дерево не дуже святкове.
—  Наша етнокультура вважає ялику деревом, яке є зв’язком із царством мертвих. Є легенда про те, що душі, які втікали з царства мертвих, заморозила цариця того царства, і вони стали голочками на ялинці. Тому є думки, що  це дерево взагалі не можна прикрашати, — вважає Юлія Дацків. — А ось, скільки себе пам’ятаю, у селі, звідки я родом, у нашій хаті завжди було сіно, а на Новий рік і на Різдво ніколи не прикрашали ялинок. Сіно було всюди, вся кімната була встелена ним, і спали ми також на сіні. А на Різдво ми клали ще сіно під скатертину. Одного разу спробували таке зробити у Калуші. Краще б не робили — у селі воно було якось органічно. І, ніби, не смітило ніде.
Однак, якщо відсвяткувати Новий рік за загальними правилами, то Чорну водяну Змію можуть роздратувати золоті прикраси і бенгальські вогники. Річ у тому, що стихія цього знаку зодіаку — вода. Тому вогонь на святкуванні у його честь — недоречний. Як виняток — запалені свічки у підсвічниках. Причому, і свічки, і підсвічники мають бути ошатними. Свічки краще обирати довгі, а ще ліпше — переплетені, такі, які нагадуватимуть двох переплетених змій. Обов’язковою прикрасою дому має бути гілочка сосни у вазі. Саме вона у східних народів символізує довголіття. А на скатертинах має бути виключно геометричний малюнок. Геометричні візерунки золотистого, бежевого і коричневого кольору — це прохання про здоров’я і довголіття для людей старшого віку. Тому на Новий рік бабусі можна подарувати хустку з геометричними фігурами відповідного забарвлення.
Змія може здійснювати бажання. Цьому у Новорічну ніч мають допомогти кольорові хустинки. Їх слід ховати по кишенях. Щоб новий 2013 рік був вдалим у фінансових справах, чоловікові треба загорнути якусь сріблясту монетку у шовковій чорній хустинці і покласти її у ліву кишеню брюк або піджака. Щоб було побільше уважності, міцної пам’яті і розуму, покладіть у кишеню шматочок малахіту. Шовкові червоні хустинки у кишені дружини та чоловіка будуть підказувати Змії про те, що у сім’ї хочуть дитину.
Головне правило — незмінне: свято — у душі. Тому необхідно, насамперед, налаштуватися на позитивну хвилю. Тоді знайдете і друзів, і з рідними порозумієтеся, і Змія виконає всі бажання.

Немає коментарів:

Дописати коментар